Project: Friesland College Café, Leeuwarden

Klantvraag: 

Het oude Grand Café in het Friesland College was niet meer van deze tijd, en moest aangepast worden naar de hedendaagse student. Er was meer behoefte aan een plek waarin men elkaar kan ontmoeten, maar tegelijkertijd ook kan werken, of creëren. Een plek waarin verschillende functies en activiteiten samenkomen in één ruimte. 

Het project:

De ruimte moest geschikt zijn voor dagelijkse bezigheden, zoals: overleg, vergaderingen, geconcentreerd werken of ontspannen met een lekkere kop koffie. De, weinig inspirerende, vierkante vorm van de ruimte wordt opgedeeld in functies, zonder de ruimte daadwerkelijk in verschillende afgesloten ruimtes te verdelen. De fysieke ruimtes die in het nieuwe Café gerealiseerd zijn, zijn dusdanig transparant, waardoor ze niet aanvoelen als losse ruimtes, maar onderdeel blijven van het gehele Café. 

Resultaat: 

Het Café is opgedeeld in verschillende hoeken, binnen één gezamenlijke ruimte. Door de positie van de bar en de gordijnen erachter, ontstaat er een nieuwe geborgen hoek: een plek om afgeschermd te kunnen werken, concentreren of overleggen. Het mooie is dat er met de bestaande vloer en wanden een geheel nieuwe wereld is gecreëerd: door het toevoegen van zachte, echte, materialen die een contrast aangaan met de harde materialen in de ruimte. Door het gebruikt van HI-MACS bij de bar, is er een element gecreëerd dat de aandacht trekt in de ruimte; als tegenhanger van de veel gebruikte natuurlijke en sobere materialen. 

Samenwerkingen:

IDFRM

PROBIR

NORD (planten)

PLAVEKA

Toegepaste producten: 

De Vorm

VEPA (‘Timber’ tafel)

IDFRM