Eigen verhaal

Eigensmaak heeft een eigen proces; een eigen visie op ontwerpen. Hierin is de materiaalkeuze leidend. Het materiaal draagt niet alleen bij aan de sfeer: de gekozen materialen moeten óók voor de bewoners of ruimtegebruikers werken en voor een bepaalde belevenis zorgen. Wat dit precies is, of waar de ruimte aan moet voldoen, filteren we uit jouw verhaal. Hierin voegen we een stukje van Eigensmaak toe om de beleving van de ruimte compleet te maken. We bepalen hoe de ruimte bijdraagt aan jouw leven.

Op intuïtie 

Bij Eigensmaak zien we de ruimte waar je in verblijft als een schil waar richting aan gegeven mag worden: hierin moet oud en nieuw samenkomen. Zodat jouw levensverhaal terug te zien is in het uiteindelijke resultaat. Om ervoor te zorgen dat wij niet te veel beïnvloed worden door wie jij bent en wat je doet, zien we elkaar maar één keer voor het ontwerpproces. Zo kunnen wij, zonder te veel informatie, volledig uitgaan van de ruimte en de neer te zetten sfeer.

Jouw belevingswereld

Waar men snel geneigd is om een ruimte praktisch in te delen, kiest Eigensmaak liever voor beleving. Wij creëren een ruimte die goed werkt, maar ook een prachtige, inspirerende, ruimte is om in te verblijven. We vormen niet alleen een interieur, maar ook een belevingswereld: jouw belevingswereld. Het is onze uitdaging om jou los te weken en uit te dagen. Om zo je eigen visie los te laten en samen iets te creëren dat prikkelt en afwijkt.

Totdat alles tot in detail klopt 

Als we het ontwerp eenmaal hebben gepresenteerd, en samen hebben afgestemd, vragen wij offertes op bij onze vaste partijen en leveranciers. En maken we een afspraak om het afwerkings- en detailniveau te bespreken. Wanneer deze akkoord zijn plannen we de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk. Wij zullen dagelijks aanwezig zijn op de bouw, om te zorgen voor bouwbegeleiding, totdat alles tot in detail klopt. Wanneer de ruimte is afgrond, organiseren we een officiële oplevering. Vanaf dit moment is de ruimte van jou; het is een weerspiegeling van wie jij bent. Deze ruimte is niet alleen klaar om jouw leven te veranderen, maar ook om mee te groeien, te transformeren en te inspireren. Jouw interieur, onze Eigensmaak.