Eigen stijl

Eigensmaak houdt van mooie producten die met aandacht zijn gemaakt. Hier willen wij jou graag kennis laten maken met onze favorieten, en hier wat meer over vertellen. Want waarom zijn dit onze favorieten, en wat heeft te maken met het creëren van een eigen interieur?

Aandacht, materiaal en kleurgebruik zijn allemaal kenmerken van de merken die ons inspireren.

Lees hieronder meer over onze eigen favorieten

Thomas Eyck publiceert en distribueert karakteristieke en exclusieve eigentijdse designproducten. Het bedrijf waardeert de zorg en liefde voor het kiezen van materialen om mee te werken, zijn producenten en productietechnieken, evenals de vaardigheid en creativiteit van zijn ontwerpers. Thomas Eyck kiest de ontwerpers waarmee hij samenwerkt op basis van hun handschrift: ‘Ik geloof dat de combinatie van design en materiaal en een zorgvuldig proces van productontwikkeling van het eerste idee tot de finishing touch heel belangrijk zijn.’ Twee ontwerpers krijgen de opdracht om een serie producten te ontwerpen in een bepaald materiaal; de collectie ontwikkelt zich langzaam. De voortdurende zoektocht naar te ontdekken materialen heeft tot dusver geleid tot collecties in en onder meer in tin, vlas en borosilicaatglas. Thomas Eyck: ‘het vinden van het juiste materiaal en ambachtslieden en producenten die daarmee kunnen werken is net zo belangrijk als de ontwerpers waarmee ik werk.’

www.thomaseyck.com

Vitra publiceert en distribueert karakteristieke en exclusieve eigentijdse designproducten. Het bedrijf waardeert de zorg en liefde voor het kiezen van materialen om mee te werken, zijn producenten en productietechnieken, evenals de vaardigheid en creativiteit van zijn ontwerpers. Thomas Eyck kiest de ontwerpers waarmee hij samenwerkt op basis van hun handschrift: ‘Ik geloof dat de combinatie van design en materiaal en een zorgvuldig proces van productontwikkeling van het eerste idee tot de finishing touch heel belangrijk zijn.’ Twee ontwerpers krijgen de opdracht om een serie producten te ontwerpen in een bepaald materiaal; de collectie ontwikkelt zich langzaam.

www.vitra.com

Aesop Cosmeticamerk Aesop is groots in design en eenvoud. Geen schreeuwerige over-de-top verpakkingen, maar gewoon een basic, bijna medische uitstraling en een goed product dat volledig voor zichzelf spreekt. Dit zie je ook terug in de winkels. Ruimtelijk, overzichtelijk en een plek waar je – eenmaal binnen – eigenlijk niet meer weg wil.

Aesop doet het allemaal net even anders. En dat zie je ook terug in hun winkels. Met hun unieke winkelomgeving en aromatische beleving, creëert het cosmeticamerk een winkel waar niet verkocht wordt maar waar een verhaal wordt verteld. Iedere Aesop winkel maakt gebruik van lokale elementen en speelt daarmee in op hun huidige omgeving. Of zoals oprichter Dennis Paphitis zo mooi zei tegen Dezeen Magazine: “Architecturally our criteria is always to try and work with what is already there and to weave ourselves into the core and fabric of the street, rather than to impose what we were doing.”

www.aesop.com

Vipp is een Deens familiebedrijf, in 1939 opgericht door Holger Nielsen. In dat jaar vraagt Holger’s echtgenote Marie hem een handige pedaalemmer te ontwerpen voor haar nieuwe kapsalon. Al snel wil de dokter ook zo’n pedaalemmer, en de tandarts en…

Holger investeert in speciale apparaten om de Vipps machinaal te produceren en binnen de kortste keren is de Vipp pedaalemmer een succes. Afgezien van wat kleine wijzigingen om de productie te vereenvoudigen, is het ontwerp vandaag de dag vrijwel onveranderd. Werd eerste ontwerp van Vipp nog gemaakt van overgebleven auto onderdelen, tegenwoordig maakt Vipp maakt de meest praktische en creatieve producten voor in de keuken en badkamer! De meest verrassende ontwerpen in een minimalistische vorm.

Na de dood van Holger in 1992, lijkt ook het einde van Vipp in zicht, echter een jaar later neemt dochter Jette Egelund het heft in handen. Een onverwachte opvolgster van Holger, want Jette is eigenlijk maatschappelijk werkster. Ze is echter vastbesloten Vipp voor de ondergang te behoeden. Door drastische maatregelen te nemen, ziet Jette niet alleen kans de afzet van Vipp producten te vergroten, maar Vipp ook internationaal bekendheid te geven als designklassieker.

Tegenwoordig werken ook Jette’s kinderen Sofie en Kasper bij Vipp. Sinds dit trio Vipp met veel ambitie leidt, worden er ook tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van nieuwe producten die bij de Vipp-filosofie passen, zoals de zeepdispenser.

Al vanaf de oprichting van Vipp staat het bedrijf bekend om de duurzaamheid van haar producten. Vipp producten zijn zó solide gemaakt dat ze vrijwel onverwoestbaar zijn. En mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan; nieuwe onderdelen zijn altijd verkrijgbaar!

www.vipp.com